HTML

Minden, ami az S.S. Lazio

A Lazio történelme és jeles játékosai

Friss topikok

  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @walter77: Köszönöm, sajnos így van, fekete nap volt a tegnapi Rómában. Legyen már vége ennek a sz... (2010.05.03. 13:19) SZÉGYEN!
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @maxizarate: Stendardo nekem is nagy kedvencem, és minden jel arra mutat, hogy Ledesma visszatér. ... (2010.02.13. 12:32) Edzéslátogatás: készül a csapat a Parma ellen
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @nagyon halott: Köszönöm, az én klubom örökre a Lazio, bár igen sok keserűséget okoz mostanában. Ú... (2010.02.08. 19:00) Elemzés: S.S. Lazio-Catania
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @nagyon halott: Bocs, csak most vagyok megint gép előtt, remélem nem tettél a csapatra, ahogy azt ... (2010.02.07. 18:39) Beharangozó: S.S. Lazio-Catania
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @maxizarate: Minden bizonnyal már hallottad mi történt, de azért persze válaszolok, Eguren nem fel... (2010.02.07. 13:58) Rövid hírek

A Lazio szezonjának elemzése I.

2010.05.25. 09:38 :: Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

A következőkben vegyük segítségül a goal.com cikkét a Lazióról, az idény nyerteseiről és veszteseiről. Bár az idényzáró az Udinese 3-1-es legyőzésével szépen sikeredett és csak a tavaszi tabellát nézve a Lazio rögtön az élboly után következik, a szezon egészét nézve csak mérgelődhetünk.

Pedig milyen szépen kezdődött. Az Inter legyőzésével rögtön egy kupával kezdte az évet a csapat, majd a bajnokság első két meccsén zsinórban két győzelem. Ekkor azonban valami - ekkor úgy tetszett - végérvényesen elromlott. Kik voltak a szezon nagy nyertesei?

Floccari és Reja:

Floccari januárban érkezett a klubhoz és álmodnia sem lehetett jobb bemutatkozásról. A Livorno ellen, hátrányból nyert a csapat, többek között az ő duplájával, konkrétan ő csinált a 0-1-ből 2-1-et és ekkor a Livorno nem csak lesajnált utolsó volt, hanem komoly és közvetlen versenytársa a Laziónak, igazi 6 pontos csata volt. Első két mérkőzésén háromszor volt eredményes és fél szezont alatt lőtt 8 gólt, ezzel házi gólkirály lett. Ne feledjük, Zarate dupla ennyi idő alatt lőtt hármat... Szerencsére szinte biztosra vehető hogy marad a Laziónál, az utóbbi évek nagy erősítése lehet ő. Persze Zaratéra is ezt mondtuk anno és hasonló is kettejük sorsa annyiban, hogy kölcsönben mindketten közel tökéleteset nyújtottak, aztán mikor Zaratét végleg megvette a klub, akkor becsődölt. Reméljük ez nem fordul elő Sergióval és hogy Maurito is megtalálja góllövő cipőjét.

Reja érkezésévél egy csapásra megváltozott minden, példának okáért első meccsén sikerült az idényben másodjára is győzelemre vezetni a csapatot idegenben, több mint fél év után. Azért még ezek után is maradtak kövek a fogaskerékben, emlékezzünk csak a Fiorentina elleni találkozóra, vagy a Bari elleni otthoni vereségre, de utóbbi meccs után érződött, hogy beérett az öreg taktikus munkája. Első dolga volt - egyben a csapathoz szerződésének egyik feltétele - reaktiválnia Ledesmát, aki a Parma ellen remekül is játszott, de utána igazán egy értékelhető momentuma sem maradt az egész hátralévő bajnokságban, talán csak azt tudjuk felhozni mellette, hogy Brocchi mellett jól végezte védekező munkáját, illetve adott egy gyönyörűséges gólpasszt Rocchinak a derbin. Reja maradása is közel biztos, a korábbi sötét felhők már elvonultak.

Kik voltak a nagy vesztesek?

Lotito, Tare, Ballardini:

Mi jót tudunk elmondani Ballardiniről? Maximum annyit, hogy az idő némileg tompította a vele szemben érzett ellenszenvet, illetve annyit, hogy trófeát nyert vele a csapat, bár az még bőven Rossi érdeme volt. A csapatnál mind emberileg, mind szakmailag csődött mondott. Nyugodtan asszisztált Pandev és Ledesma szégyenletes mellőzéséhez, előbbi tárgyalásán a szövetség előtt még igaztalanul vádolta is. Az edzései szinte semmit sem értek, taktikailag és erőnlétileg is közelített a nullához a játékosok teljesítménye, Rejának majd egy hónapjába került némileg ezeket kijavítani. Az utóbbi évek legrosszabb emlékű szakembere a csapatnál, pedig nem éltünk éppen dicsőséges éveket. Érthetetlenül hosszú ideig maradhatott a csapat élén, minden bizonnyal azért, mert Lotito nem akart neki fizetni a kirúgásáért, Ballardini pedig nem akart lemondani, mert akkor nem járt volna pénz neki. Minden szempontból leégett.

Ezek után mit lehet mondani Tare és Lotito munkájáról? Egyáltalán, minek nem szidtuk még el őket - teljes joggal? Az utóbbi átigazolási szezonokban szinte semmit sem voltak képesek segíteni a csapaton, nem véletlen az sem, hogy a következő szezontól nem Tare a sportigazgató, pusztán megfigyelői tevékenységben marad a klubnál. Meg is érdemli, kiváltképpen azért, ahogy ő is alávetette magát Lotito parancsainak, Pandev és Ledesma ügyében. Lotito, a capo di tutti capi pedig nem fogja eladni a csapatot és bár nyílt titok, hogy a játékosok közül szinte mindenkivel rossz a viszonya, illetve Reja is a vele való nézeteltérése miatt gondolkodott egy ideig a távozáson, nincs mit tenni. Két jellemző momentum Tare és Lotito munkásságából: Eguren és Goyas csődje, akiket annyira nem sikerült felderíteni, hogy Eguren az orvosi vizsgálaton bukott meg, Goyas pedig szimplán az izraeli katonai szolgálat elől akart lelépni. Csupán két frissen igazolt miatt "dícsérhetőek": Dias és Floccari minden kétséget kizáróan komoly erősítések voltak.

A napokban érkeznek a szezont lezárván a csapattal kapcsolatos további elemzések.

Szólj hozzá!

Címkék: átigazolás kitekintés

A bejegyzés trackback címe:

https://grandelazio.blog.hu/api/trackback/id/tr852029472

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása