HTML

Minden, ami az S.S. Lazio

A Lazio történelme és jeles játékosai

Friss topikok

  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @walter77: Köszönöm, sajnos így van, fekete nap volt a tegnapi Rómában. Legyen már vége ennek a sz... (2010.05.03. 13:19) SZÉGYEN!
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @maxizarate: Stendardo nekem is nagy kedvencem, és minden jel arra mutat, hogy Ledesma visszatér. ... (2010.02.13. 12:32) Edzéslátogatás: készül a csapat a Parma ellen
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @nagyon halott: Köszönöm, az én klubom örökre a Lazio, bár igen sok keserűséget okoz mostanában. Ú... (2010.02.08. 19:00) Elemzés: S.S. Lazio-Catania
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @nagyon halott: Bocs, csak most vagyok megint gép előtt, remélem nem tettél a csapatra, ahogy azt ... (2010.02.07. 18:39) Beharangozó: S.S. Lazio-Catania
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @maxizarate: Minden bizonnyal már hallottad mi történt, de azért persze válaszolok, Eguren nem fel... (2010.02.07. 13:58) Rövid hírek

Elemzés: S.S. Lazio-Fiorentina 1-1

2010.02.27. 23:10 :: Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Szánalmas teljesítmény egy szánalmas csapattól. Könyörgöm, mégis mire gondoltak, mikor egy gólos előnyben 45 percen keresztül, a teljes második félidőt végigbekkelték? Ha nincs Berni, akkor itt ma kikap a Lazio, ez teljesen biztos, így is vereséget érdemelt volna. Felejtsük el gyorsan ezt a meccset, de egy dolgot jó ha tudunk: ha holnap hazai pályán a Livorno legyőzi a Sienát, amire minden esély megvan, akkor a következő fordulót újra kieső helyen kezdi a Lazio. Nézzük a játékosok értékelését:

Berni: A kevés dicsérhető játékosok egyike. 3 hatalmas bravúrja is akadt, végig magabiztos volt, sokat köszönhet neki az egész csapat. Bőven jó lenne második számú kapusnak Bizzarri távozásával.

Lichtsteiner: Sokat futott, mint mindig, aktív volt a támadásokban is, különösebb panasz nem lehet rá.

Stendardo: A védelem vezéreként ma sem mondott csődöt, jól irányította a hátsó alakzatot, szép mentései voltak.

Siviglia: A legjobb meccsét játszotta a szezonban, a forduló és pályafutása legszebb gólját szerezte, különösebb gond a mezőnymunkájával sem volt, most örülhetünk, hogy Reja mellette döntött.

Kolarov: Sajnos nem az ő meccse volt. Próbálkozott, 1-2 jó beadása is volt, de ez kevés.

Brocchi: Reja érkezése rá nagyon jó hatással volt, végérvényesen visszakerült a csapatba, mindig fut, küzd, ütközik, harcol, rá szüksége van a csapatnak.

Ledesma: Nagy talány. Megmondom őszintén, hiányzik belőle a tűz, az akarás, ez a majdnem 9 hónap a csapat iránti lojalitásának biztos hogy nem tett jót, a második félidőben 2, azaz kettő darab értékelhető megmozdulása volt, egészen tragikus teljesítmény. Másolta a Palermo elleni játékát, ennek így nem lesz sok értelme, ha nem rázza meg magát.

Matuzalem: Ahogy várni lehetett, hasznos volt a visszatérése, bár attól a dél-amerikai szokástól, hogy mindenképpen és mindig rá kell csavarodni a labdára, nem tud leszokni. Több volt a jó megoldása mint a rossz, a középpálya egyik legjobbja volt.

Mauri: A mostani Laziót leginkább leíró játékos ő. Elvileg egy egész jó, minőségi, szép kvalitásokkal bíró játékos, de ezt valahogy hosszú hónapok óta elfelejti megmutatni. Katasztrófa volt a mutatott játéka, rejtély, hogy miként lehet még mindig kezdő.

Rocchi: Az biztos, hogy jobban megy neki a játék Floccari mellett, de túl sokat ma sem tett az állandő kezdőcsapatbeli tagságáért. Valljuk be, ma talán jobb lett volna Zarate a helyén, legalább a szünet után.

Floccari: Nehéz megítélni a teljesítményét, mert amikor nála volt a labda, szépen küzdött, de az egész meccsen alig néhányszor fordult ez elő. Küzdött, de nem nagyon kapott labdákat.

Pályára lépett még Hitzlsperger Mauri helyén, aki nagyon-nagyon sokat rontott, de rendkívül aktívan és elszántan játszott, neki kell kezdeni a Sampdoria ellen Mauri helyett, mert utóbbira teljesítményére nincsenek szavak, a Kalapács pedig abban minimum jobb, hogy hajt, Firmani Brocchi helyén, aki túl sokat nem tett, de hasznos volt és jó őt látni a pályán, és Biava Siviglia helyett.

Komolyan, örömteli, hogy Reja az edző, de mégis mire gondolt, mikor alapvetően feladta a támadás minimális esélyét is. Zarate és Cruz is ott van a padon, és egyiket sem küldi be, különösen akkor, mikor látható, hogy egyik pályán lévő csatár sem ma fogja megváltani a világot? Érthetetlen. Ez a vereséggel felérő döntetlen az ő komoly hibája is. Már megint mi marad? Várunk a Sampdoria elleni meccsre, hogy ott majd nyer a csapat, mert X meg Y fog hiányozni. De ezek után, hogy azt a Fiorentinát nem tudják megverni, amelyik messze a legjobbjai nélkül érkezik? Sőt, örülhetünk a döntetlennek? Mondom, gyorsan felejtsük ezt el, és drukkoljunk a Sienának nagyon holnap, mert megint mondom: ha legyőzi őket a Livorno, a Lazio kiesőhelyre kerül. Megint.

LAZIO-FIORENTINA 1-1 (1-0)

2010.02.27.Róma,Stadio Olimpico 10.000 néző

gólszerzők: Siviglia 7', Kerrison 92'

LAZIO (4-3-1-2): Berni; Lichtsteiner, Stendardo, Siviglia (79' Biava), Kolarov; Brocchi (71' Firmani), Ledesma, Matuzalem; Mauri (59' Hitzlsperger),Rocchi, Floccari

e.:Reja.

FIORENTINA (4-3-2-1): Frey; De Silvestri, Kroldrup, Felipe, Gobbi; Donadel (66' Zanetti), Montolivo, Bolatti (58' Babacar); Marchionni, Ljajic (45' Keirrison); Jovetic

e.: Prandelli.

jv: Romeo

sárgalap: Felipe, Kroldrup, Ledesma, Siviglia, Zanetti

piroslap: Reya

szögletarány: 5:9

labdabirtoklás: 46,5% : 53,5%

kapuralövés: 8:1

Szólj hozzá!

Címkék: meccs

A bejegyzés trackback címe:

https://grandelazio.blog.hu/api/trackback/id/tr671796007

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása