HTML

Minden, ami az S.S. Lazio

A Lazio történelme és jeles játékosai

Friss topikok

  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @walter77: Köszönöm, sajnos így van, fekete nap volt a tegnapi Rómában. Legyen már vége ennek a sz... (2010.05.03. 13:19) SZÉGYEN!
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @maxizarate: Stendardo nekem is nagy kedvencem, és minden jel arra mutat, hogy Ledesma visszatér. ... (2010.02.13. 12:32) Edzéslátogatás: készül a csapat a Parma ellen
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @nagyon halott: Köszönöm, az én klubom örökre a Lazio, bár igen sok keserűséget okoz mostanában. Ú... (2010.02.08. 19:00) Elemzés: S.S. Lazio-Catania
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @nagyon halott: Bocs, csak most vagyok megint gép előtt, remélem nem tettél a csapatra, ahogy azt ... (2010.02.07. 18:39) Beharangozó: S.S. Lazio-Catania
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @maxizarate: Minden bizonnyal már hallottad mi történt, de azért persze válaszolok, Eguren nem fel... (2010.02.07. 13:58) Rövid hírek

Elemzés, könnyhullatás: S.S. Lazio-A.S. Roma 1-2

2010.04.19. 01:02 :: Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

Egy megnyert meccset buktak el este a fiúk és csak reménykedni lehet benne, hogy ennek nem lesz kihatása a jövőre, lelki és mentális szempontból, mert megint forró lehet a talaj. Egyetlen egy olyan mérkőzés maradt amit meg kellett volna nyerni, nem sikerült. Se a dicsőség, se a Roma második helyen tartása, se az Inter kisegítése. Egy dologra figyeljünk: ne szegény Floccarin verjük el a port, nem érdemli meg. Lássuk a játékosok értékelését:

 

Muslera: Tulajdonképpen semmi dolga nem akadt, a büntetőnél majdnem védeni tudott, a szabadrúgásnál pedig tehetetlen volt. Magabiztos volt a kijöveteleknél is.

Dias: Igazság szerint sokat nem lehet elmondani a játékáról, tette a dolgát, ezúttal nem vitt bele semmi extrát.

Stendardo: Szinte azonnal le kellett cserélni, egy szerencsétlen mozdulat után orrát törte.

Radu: Bizonytalabb volt mint megszokhattuk és sajnos szerencsétlen módon ő buktatta Menezt Vucsinics szabadrúgása előtt.

Lichtsteiner: Lecseréléséig, amit nem is nagyon értettem, a mezőny egyik legjobbja volt, lendületes megindulásai, szép cselei voltak. A kispadnál elkövetett kis balhéja biztos fog retorziót maga után vonni. Ám legalább ebből is látszott, hogy ezer fokon ég.

Brocchi: A szürke eminenciás szürkébb volt mint általában, de védőmunkája ezúttal is sokat ért.

Ledesma: Annak a bizonyos labdának szeme volt. Kár, hogy azonkívül kevés jó momentuma akadt, átlövései mind pocsékok voltak. Kiállítása nevetséges volt, de az a minimum lett volna, hogy Menez követi.

Mauri: Annyit dicsértük és pont a legfontosabb meccsen mutatja azt a formát, amiről azt hittük, sikeresen és végleg levetkőzte. Rossz napja volt, nagy kár, hogy pont a derbi napján.

Kolarov: Az első félidőben méltó párja volt Lichtsteinernek, valamint egy büntetőt is kiharcolt. Hogy miért nem ő lőtte vagy Rocchi, talány. Nagyon eltűnt a meccs utolsó harmadára.

Rocchi: Nagyon szép gólt lőtt, olyan szólókat vágott le, hogy a legnagyobbaknak is becsületére válna. Végig küzdött, lelkesített, veszélyt jelentett, ilyen az igazi Capitano! Remek döntés volt Rejától hogy ő kezdett.

Floccari: Ha elmondtuk Maurinál, hogy nem az ő napja volt, rá többszörösen is igaz. A lábában volt a mindent eldöntő gól, csak ő tudja, hogy mit akart erőtlen, rosszul helyezett büntetőjével. Addig sem ment neki annyira jól a játék, de totálisan letompította. Azt viszont ne felejtsük el, hogy féltucat gólja nélkül ki tudja hol lenne a csapat, sokat köszönhetünk neki és reménykedjünk benne, hogy pont a Genoa ellen megint meg tudja mutatni, ki is az a Floccari.

Pályára lépett még Biava Stendardo helyén, rögtön a 7. percben és sallangmentesen, jó olasz védő módjára tette a dolgát, Zarate Lichtsteiner helyén, akiről már ezerszer elmondtuk, tőle kevés az, ha pár védőt megbolondít és kétszer veszélyesen ad be. Be kell látni, hogy nem megy neki Rómában és ezen változtatni kell, mert senkinek nem jó a jelenlegi helyzet. Komoly fék volt összességében a meccsen is, hiába bíztak benne. Nem megy neki. Illetve becserélte Reja Cruzt Floccari helyére, aki túl sokat nem tudott mutatni, a labdákat többnyire jól tartotta meg, de ennyi, tőle szintén kevés az, hogy néha-néha rúg egy gólt.

A csapat balszerencséje az volt, hogy nem sikerült az első félidei tompa Roma ellen eldöntenie a meccset, illetve hogy Floccari elhibázott büntetője mindenkit megnyomott és nem sikerült magukhoz térniük a kábulatból. Muszáj lesz pedig, mert újra veszélyes lehet a helyzet, Genovában pontot kéne szerezni. Egy derbin kikapni, főleg pályaválasztóként, mindig különösen rossz. Ha meg hozzátesszük, hogy rég volt, mikor a Roma "idegenben" nyert, akkor pláne.

Túl kell lépnie rajta a csapatnak és a hétközi első meccsen úgy tenni, mintha semmi sem történt volna, előre a Genoa ellen! Tottiról direkt nem írtam egy szót sem, meg sem érdemli, hogy ezen az oldalon akár csak beszéljünk is róla.

Szólj hozzá!

Címkék: meccs

A bejegyzés trackback címe:

https://grandelazio.blog.hu/api/trackback/id/tr781933128

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása