HTML

Minden, ami az S.S. Lazio

A Lazio történelme és jeles játékosai

Friss topikok

  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @walter77: Köszönöm, sajnos így van, fekete nap volt a tegnapi Rómában. Legyen már vége ennek a sz... (2010.05.03. 13:19) SZÉGYEN!
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @maxizarate: Stendardo nekem is nagy kedvencem, és minden jel arra mutat, hogy Ledesma visszatér. ... (2010.02.13. 12:32) Edzéslátogatás: készül a csapat a Parma ellen
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @nagyon halott: Köszönöm, az én klubom örökre a Lazio, bár igen sok keserűséget okoz mostanában. Ú... (2010.02.08. 19:00) Elemzés: S.S. Lazio-Catania
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @nagyon halott: Bocs, csak most vagyok megint gép előtt, remélem nem tettél a csapatra, ahogy azt ... (2010.02.07. 18:39) Beharangozó: S.S. Lazio-Catania
  • Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa: @maxizarate: Minden bizonnyal már hallottad mi történt, de azért persze válaszolok, Eguren nem fel... (2010.02.07. 13:58) Rövid hírek

A Sodalizio kiáltványa - Mi történt az identitásunkkal?

2009.11.09. 12:15 :: Esti Kornél, a Denevér szálló lakosa

A lazialita.it tette közzé a Sodalizio kiáltványát, ami a csapat kétségbeejtő teljesítményét látva született meg. Minden szava tanulságos:

A Lazio számunkra mindig is ugyanolyan volt: lehetett az 1970-es évek fénykora, az 1990-es évek végének párját ritkító időszaka, vagy a Serie B poros középmezőnye, nekünk nem csak egy csapat volt, aminek szurkoltunk vasárnaponként. A Lazio állandó társa volt életünknek, a szenvedély a klub iránt intenzíven élt bennünk.

Most pedig csak ránézünk a Laziora, és egyszerűen nem ismerjük fel. Valami megváltozott az elmúlt években, többé már semmi sem ugyanolyan. A Lazio elnöke, aki ezt a helyzetet előidézte. Bombasztikus igéretekkel érkezett, de ebből mára csak az maradt, hogy semmi másnak nem tekinti a klubot, mint egy üzleti vállalkozásnak, aminek az egyedüli értéke az, hogy mennyi jövedelmet és nyereséget termel. Azért fogant meg ez a kis írás, lazialék, hogy talán ha összefogunk, akkor valami változhat, bármilyen reménytelen most a helyzet.

Lazialék, mi augusztusban, amikor a szezon remekül indult, akkor is azt mondtuk, nagyon meggyengült a csapat, és ez a tény egyre fájóbb és veszélyesebb. A csapat eredményeit, és kilátástalan játékát látva a legnagyobb félelmeink materializálódnak bennünk. Amennyiben a Lazio nem hajtja végre a tervezett és szükséges erősítéseket januárban, akkor a mi szeretett klubunk olyan sorsra juthat a bajnokság végén, amire gondolni sem merünk.

A lazialéknak immár kevés köze van a csapat labdarúgóihoz, és a játékosok között is kevés, akinek identitása a klubhoz kötődik. A középpontban nem az együttes megerősítése szerepel, hanem a stadion kérdés, a marketing, de nem ezek a legfontosabbak. Mi kitartunk a csapat mellett, de sajnos sok laziale lemorzsolódott az utóbbi évek során. Nekik üzenjük, térjetek vissza, mert nem az az igazság, amit az elnöktől látsz, vagy amit a média sugároz, hanem a csapatunk küzdelme, és a remény, amit soha nem adunk fel! Hívunk minden lazialét a csapat mellé, akit becsaptak az igéretekkel, vagy undorodott attól, ahogy az elnök intézte a csapat ügyeit. "Én vagyok a megmentő, én parancsolok, azt csinálok, ami nekem tetszik!" Ez az elnök... Mi, akik egy majdnem 110 éves klub szurkolói vagyunk, több tiszteletet érdemelünk!

Újra fedezze fel magában mindenki a lazialét!


Associazione Sodalizio Biancoceleste – Tribuna Tevere

Szólj hozzá!

Címkék: kitekintés

A bejegyzés trackback címe:

https://grandelazio.blog.hu/api/trackback/id/tr81511246

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása